Thursday, 14 September 2017

Nasi Daging Punye Sedap ..Tapi..

Nasi daging sedap mana pun lalu kat tekak ni bila di kenang sang hijau sawa terus jadi tak sedap
Cikliza memang takut dan geli.
Ketor kaki weh nak masuk keta .Cepat je pulak tu mata nampak.


Elok terbelit kat pagar tengah menikmati lunch hour dia si mengkarung.
Nak tak nak baca jugak la apa yang patut sebab kena keluar juga nak amik anak2 balik sekolah.
Dia masih berlengkar kat situ.
Call penyelamat tak berjawab  apa nak buat ni.
Kalau ada pun dia 20kali penakut dari cikliza .
Nasib baik la cikliza ni mulut manis,hati baik,berbudi pekerti mulia ,lemah lembut semua cukup pakej lah .
Call jiran.Alhamdulillah jiran pecut balik tolong cikliza.
Tapi kami sama-sama tengok je la .Dua kali lima tak berani jugak rupanya hahahaha.
Ahhh jam dah 230.Jiran minta izin nak pergi amik anak dia pulak.
Weiiii aku tinggal sorang kot.Dengan 3 askar yang bajet berani ni.
Amik keputusan masuk rumah.lapaq nasi daging.Sepagian tak dan makan lagi.
Makan pun hilang nikmat la.Pikirkan kot ular tu berjaya melarikan diri.
Tengah cuci pinggan dengar lori datang.
Kakak JPAM  ooo ..hahaha beraninya .
Ular tu tak pi mana pun .Perutnya buncit.Kenyang sgt agaknya sampai tak larat nak jalan.
Kakak JPAM dengan eksyennya bagi arahan kat 2  lagi org kanan dia.
Ah cikliza geli la nak cerita ringkas kan maka mission accomplished.
Huhu tapi kan cuma 1 je yang cikliza dapat dari kisah ni.
1.Berdepan rasa takut walaupun ada bantuan dari makhluk lain,tapi rasa cool itu datangnya dari Allah jua.
2.Yakin dan berani macam kakak JPAM tu.tabik lah beb pempuan sekarang seba boleh oooo
So korang carilah kat mana kekuatan dan kelebihan diri korang yang boleh korang tonjolkan untuk kebaikan dunia dan akhirat.
Sangat rugi jika tidak di gunakan.
Salam Sayang
Liza kama
012-3010634

Penting Ke Acid Folic Pada Wanita Hamil?

asid olic adalah superhero kehamilan! Mengambil vitamin prenatal dengan 400 mikgrams (mcg) asid folik yang disyorkan sebelum dan semasa keha...